News Trending

ARTZUID 2019

Van: 
17-05-2019
Tot: 
15-09-2019

De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. Onder de titel Tussenruimte & Verbinding presenteert de Amsterdam Sculptuur Biënnale een belevingstentoonstelling met meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties.

Op ARTZUID 2019 zal werk te zien van internationaal vermaarde kunstenaars, onder wie Jan Fabre, Antony Gormley, Gloria Friedmann, Takashi Murakami, Yubi Kirindongo, Nancy Rubins, ElsaTomkowiak, Franz West, Isa Genzken & Joep van Lieshout. Ook Eja Siepman van den Berg zal met drie sculpturen vertegenwoordigd zijn in de expo.

Bestaande kunstwerken in de buurt worden op een bijzondere manier betrokken in de tentoonstelling, zoals De Denker van Auguste Rodin, werken van Hildo Krop en Sandro Chia. Ook wordt nieuw werk gemaakt voor ARTZUID, onder meer door Gabriel Lester, Sachi Miyachi en Ivan Cremer.

Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene tussenruimtes theatrale opstellingen te zien van klassieke beelden gecombineerd met hedendaagse figuratieve kunst. Nieuw is een pleinenroute met multidisciplinaire kunstwerken die een verbinding maken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van de buurt. Daarnaast markeren solopresentaties van internationaal bekende kunstenaars de 2.5 kilometer lange route vanaf het Museumplein tot de Zuidas. ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met onder meer artist talks, debatten, kunstwandelingen en -happenings. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Routeinformatie en catalogus zijn tijdens ARTZUID verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan.

Alternative location: 
Amsterdam