News Trending

Gaston De Mey op de Museum Vakdagen

Van: 
17-04-2019
Tot: 
18-04-2019

Galerie Schoots + Van Duyse en Kunstzolder.be werden uitgenodigd voor de vierde editie van de Museum Vakdagen in Eindhoven. Met een krachtig statement willen we musea, curatoren en auteurs overtuigen van de kwaliteit en het kunsthistorische belang van het werk van Gaston De Mey. In onze stand zal aan de wand enkel werk van deze kunstenaar te zien zijn, in combinatie met enkele sculpturen van Eja Siepman van den Berg.

Sinds 1968 maakte Gaston De Mey enkel gebruik van letters om zijn geometrisch abstracte doeken mee vorm te geven. Hij ontrafelde woorden, namen en teksten tot de essentiële onderdelen waaruit ze zijn samengesteld: de letters van het alfabet. Deze werden eerst lyrisch verbonden via naaipatronen, de banen van hemellichamen en aanzichten van technologische installaties zoals raketten en machines. Nadien werden ze geplaatst in composities die een geometrische abstractie in zich dragen, vaak gebruik makend van een centrale spiegellijn.

Doordat al van in de vroege periode de letters en hun volgorde van alle betekenis van werden onttrokken, bereikt het oeuvre van De Mey al snel een extreem hoge graad van abstractie. Pas later, eind de jaren '90 brengt hij er opnieuw betekenis in door teksten, woorden en namen van prominente personen en plaatsen te gebruiken als uitgangspunt voor zijn spiegelcomposities.

praktische info:

Museum Vakdagen vindt plaats op woensdag 17 en donderdag 18 april 2019. De beurs is beide dagen open van 10.00 - 17.00 uur. Galerie Schoots + Van Duyse vind u op stand 3.16 in de Art and Collectors Area.

Locatie & bereikbaarheid

Curator(en): 
Alternative location: 
Evoluon Eindhoven