News Trending

Jürgen Brodwolf

Kunstenaar(s): 
Van: 
11-03-2017
Tot: 
14-05-2017

Deze tentoonstelling kwam tot stand naar aanleiding van de vele persoonlijke contacten van Jürgen Brodwolf en mezelf in de loop der jaren. Zijn eerste tentoonstelling in Nederland in Galerie Willy Schoots, Eindhoven dateert van 2009. Toen werd aan de hand van enkele sleutelwerken het oeuvre van Brodwolf getoond. Bij deze tentoonstelling werd ook een catalogus uitgegeven waarin kunsthistorica Marike van der Knaap het werk beschreef.

De fascinatie voor zijn veelzijdig werk, de nieuwsgierigheid naar de evolutie van zijn iconische tube-figuur, zijn warme persoonlijkheid en enorme gedrevenheid hebben geleid tot een persoonlijke keuze van de werken in deze tentoonstelling die veel voor mij betekent.

Van juni tot oktober 2016 werden deze werken tentoongesteld in het Markgräfler Museum Müllheim im Blankenhorn. Galerie Schoots + Van Duyse krijgt met deze tentoonstelling de eer om ze voor de eerste keer buiten de museummuren te presenteren. Mijn collega Stijn Coppejans en ikzelf zijn dan ook bijzonder verheugd om deze werken in Antwerpen te kunnen tonen en bovendien deze tentoonstelling te kunnen openen in aanwezigheid van Jürgen Brodwolf en zijn vrouw Erika.

vernissage op zaterdag 11 maart 2017 om 19.00u

  • - verwelkoming door Roland Janssen en Stijn Coppejans
  • - inleiding door drs. Marike van der Knaap, kunsthistoricus en publiciste van de moderne en hedendaagse kunstgeschiedenis
  • - feestelijke receptie met live muziek
  • - ontmoeting met de kunstenaar