News Trending

Bruikleen Daniel Spoerri voor het Mesdag Museum

In de tentoonstelling Eten bij de kunstenaar – van stilleven tot fooddesign wordt voor het eerst in De Mesdag Collectie de vrouw achter de beroemde zeeschilder Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) in de schijnwerpers gezet: Sientje Mesdag-van Houten (1834-1909). In de tentoonstelling wordt gekeken naar hoe Sientje en Hendrik Willem aten), hoe voedsel terugkomt in het werk van Sientje en in de kunstverzameling van het echtpaar.

Hier tegenover wordt hedendaagse kunst getoond waarin voedsel centraal staat. Hedendaagse kunstenaars interpreteren het voedselstilleven op diverse manieren en experimenteren met vraagstukken over onze eetcultuur. Door voedselstillevens uit het einde van de 19e eeuw samen te tonen met hedendaagse kunst en fooddesign, worden in de tentoonstelling Eten bij de kunstenaar de veranderingen van het voedselstilleven in de kunst van toen, nu en de toekomst zichtbaar.

Voor deze bijzondere expo ontleenden Kunstzolder.be en Galerie Schoots + Van Duyse twee belangrijke werken van Daniel Spoerri. De expo loopt van 26 augustus t/m 30 oktober in het Mesdag Museum in Den Haag en is het resultaat van een samenwerking met het Van Gogh Museum.