News Trending

Fin de siècle in het Van Gogh Museum Amsterdam

Het Van Gogh museum in Amsterdam brengt met een nieuwe tentoonstelling het fin de siècle opnieuw tot leven. De tentoonstelling 'Prints in Paris 1900. Van elitair tot populair' neemt je mee naar het Parijs van het fin de siècle. Ruim 250 toonaangevende prenten zijn eenmalig te zien.

Tijdens het fin de siècle (1890-1905) hing heel Parijs vol met kleurrijke affiches. Prenten als het inmiddels wereldberoemde Le Chat Noir en Le Moulin Rouge waren toen gewoon te zien op boulevards en in volkse cafés.

Sommige kunstenaars maakten naast populaire affiches ook prenten in zeldzame drukken, die gretig werden bewonderd door privéverzamelaars uit de elite en alleen te zien waren in exclusieve galeries.

Prints in Paris 1900 brengt beide werelden opnieuw tot leven, en geeft een uniek en levendig beeld van het opwindende Parijse culturele leven. Stap binnen in het interieur van een verzamelaar uit die tijd en bekijk de exclusieve prenten zoals de elite dat toen deed. Of waan je in de straten van Parijs waar de populaire affiches om aandacht schreeuwen met hun felle kleuren, grote letters en krachtige silhouetten.

 

De tentoonstelling loopt vanaf 3 maart 2017 tot en met 11 juni 2017.

Klik hier voor alle info.