News Trending

MIMA opent de deuren

Op woensdag 13 april opent in de voormalige brouwerij Belle Vue in Molenbeek een nieuw museum voor actuele kunst. Onder de naam MIMA brengt het museum onder meer street art, grafische vormgeving, muziek, skateboarding en tatoeage onder de aandacht. Werk van ondermeer Banksy en Invader krijgt er een plaats.

Mima staat voor the Millennium Iconoclast Museum of Art. Volgens de initiatiefnemers wordt het museum uniek in Europa en zal het verhaal van dit millennium en zijn opkomende 2.0-cultuur verteld worden. Concreet zal het MIMA kunst tentoonstellen die creatieve domeinen openbreekt : een mix van urban culture (graffiti, street art), grafische vormgeving (grafiek, illustratie,design), muziek (punkrock, electro, hiphop, folk), sport (skateboard, surf,extreme sporten), geek en andere kunstvormen (film, plastische kunst, performance, stripverhaal, tatoeage, styling).

Het MIMA wil een breed publiek aanspreken met kwalitaiteve en expressieve kunst. Er komen nauwe samenwerkingen tussen het MIMA en het Meiningerhotel, om toeristen naar het museum te lokken. Verder zorgt het MIMA ook voor een pendeldienst met de voetgangerszone in de Stad Brussel. Er komt ook een museumwinkel, een restaurant en een dakterras.