News Trending

Museo Reina Sofia Madrid toont Guernica van Pablo Picasso in overzichtsexpo

25 jaar geleden werd het schilderij Guernica van Pablo Picasso definitief naar het Museo Reina Sofia in Madrid verhuisd. Het monumentale schilderij wordt nu samen met 150 andere werken van de kunstenaar tentoongesteld ter gelegenheid van de 80e verjaardag van het pacifistische meesterwerk.

Picasso schilderde het doek in 1937 in opdracht van de Spaanse overheid voor het Spaanse paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Parijs. Toen de Baskische stad Guernica gebombardeerd werd, besloot de kunstenaar zich daardoor te laten inspireren en maakte hij een pacifistisch werk. Ondertussen is het meesterwerk een van de bekendste schilderijen ter wereld. Na de Tweede Wereldoorlog reisde het schilderij de wereld rond. Het werd onder meer getoond in 1956 in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

De tentoonstelling "De weg naar "Guernica" loopt van 4 april tot 4 september 2017. Meer dan 150 werken van Pablo Picasso uit meer dan dertig collecties uit de hele wereld zullen worden samengebracht in de expo.