News Trending

Robert Schad krijgt weer een grote openluchtexpo

Robert Schad krijgt opnieuw een grote openluchttentoonstelling. Dit keer worden 50 sculpturen geplaatst op 30 plaatsen in de regio van de Bodensee in Duitsland op de grens met Zwitserland. 

Schad heeft zich al in het verleden gewaagd aan het bouwen van sculpturen met geweldige dimensies. Zo ook Voorbeeld van zijn monumentale kruis met 34 meter Hoogte op het bedevaartsoord "Santuário de Fátima" op de beroemde Portugese Mariale bedevaartsroute. Het beeldhouwproject "Von Ort zu Ort" toont het historische, culturele, geografische en economisch belang en de diversiteit in het Oberland. Zoals met de dipolen van rust en dynamiek vormen de Sculpturen van Robert Schad een relatie tussen zwaarte en lichtheid, en beschrijven ze de spanning tussen eenheid en openheid.

De beeldhouwer maakt met zijn stevig vierkant stalen objecten 'tekeningen in de kamer'. De sculpturen, die vaak tot enkele ton wegen, zullen speciaal worden vederlicht. In mei 2019 start het ambitieus project. Tijdelijk worden 50 grootschalige sculpturen door Robert Schad op meer dan 30 locaties in vijf provincies van de Boven-Schwäbische regio geplaatst: oa aan de oevers van het Bodenmeer, op de Keltische Heuneburg, tegenover de barok kloostercomplex Ochsenhausen, naast de statig Kasteel Mochental, in één Glade in het bos van Ostrach, op de kleine Dorpsplein in Oberdischingen en andere historische plaatsen in het Oberland. 

Von Ort zu Ort - Robbert Schad

  • 25 mei – 30 november 2019
  • klik hier voor de website