News Trending

Thomas Baumgärtel

Nationaliteit: 
Duitsland
Geboorteplaats: 
Rheinberg
1960
Stroming: 

Thomas Baumgärtel is een Duitse graffitikunstenaar die onder het pseudoniem Bananensprayer bekend is vanwege zijn typische banaan die hij in allerlei artistieke contexten gebruikt.

Hij begon zijn artistieke carrière in 1983. Van 1985 tot 1990 studeerde hij kunst aan de Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen in Keulen. Nadien studeerde hij ook nog psychologie aan de Universiteit van Keulen. In 1986 spoot hij voor het eerst zijn banaan aan de gevel van een galerij. Nadien werd hij erg actief in de kunstwereld.

In 1996 richtte hij samen met 13 andere kunstenaars in Keulen kunstenaarscollectief "CAP Keulen" op. In de jaren die daarop volgen duikt zijn werk overal op in het straatbeeld. De typische gestilleerde banaan prijkt op gevels van plekken waar cultuur wordt beleefd en gepromoot. Door de jaren heen is deze prent vergelijkbaar met een 'ster' voor restaurants, maar dan van toepassing op musea en galeries. In Antwerpen hebben inmiddels een viertal galeries een dergelijke banaan, waaronder ook Galerie Schoots + Van Duyse.

Kunstwerken